Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ

Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ

06:05 21/9/2017

με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη νόσο

Διεθνής Ημέρα Ειρήνης

Διεθνής Ημέρα Ειρήνης

06:03 21/9/2017

καθιερώθηκε το 1981 από τον ΟΗΕ

Εορτή του Αγίου Προφήτου Ιωνά

Εορτή του Αγίου Προφήτου Ιωνά

06:01 21/9/2017

21 Σεπτεμβρίου

Καλαμαριά ο καιρός σήμερα

Καλαμαριά ο καιρός σήμερα

00:46 21/9/2017

σήμερα Πέμπτη

Δημιουργείται εθνικό μητρώο δοτών μυελού των οστών για μεταμοσχεύσεις

Δημιουργείται εθνικό μητρώο δοτών μυελού των οστών για μεταμοσχεύσεις

17:04 20/9/2017

Για πρώτη φορά στη χώρα μας

Πέντε πράγματα που «σκοτώνουν» το σπέρμα

Πέντε πράγματα που «σκοτώνουν» το σπέρμα

16:59 20/9/2017

Η υπογονιμότητα στους άνδρες είναι σε άνοδο, σύμφωνα με αρκετές έρευνες

Δ. Νεάπολης- Συκεών: Με γοργούς ρυθμούς η ασφαλτόστρωση στα Πεύκα

Δ. Νεάπολης- Συκεών: Με γοργούς ρυθμούς η ασφαλτόστρωση στα Πεύκα

16:51 20/9/2017

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα έργα οδοποιίας...

Απομάκρυνση ιχθυοτροφείου ζητούν κάτοικοι στη Σιθωνία

Απομάκρυνση ιχθυοτροφείου ζητούν κάτοικοι στη Σιθωνία

16:49 20/9/2017

Χαλκιδική

ΚΘΒΕ: Συνεχίζονται οι εγγραφές για τα Θεατρικά Εργαστήρια

ΚΘΒΕ: Συνεχίζονται οι εγγραφές για τα Θεατρικά Εργαστήρια

16:38 20/9/2017

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Αποκεφάλισε μωρό και περιφερόταν με το κομμένο κεφάλι

Αποκεφάλισε μωρό και περιφερόταν με το κομμένο κεφάλι

15:45 20/9/2017

«Καθόταν στο ποδηλατάκι της όταν την άρπαξε και την τράβηξε στην κουζίνα»

Κλασικά Έπιπλα