Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Τα αποτελέσματα των αγώνων της Κυριακής 5 Νοεμβρίου

Τα αποτελέσματα των αγώνων της Κυριακής 5 Νοεμβρίου

04:33 6/11/2017

ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο

Έχουμε την πιο γραφειοκρατική κτηματαγορά του κόσμου

Έχουμε την πιο γραφειοκρατική κτηματαγορά του κόσμου

04:25 6/11/2017

Στην 145η θέση διεθνώς η Ελλάδα – Ακριβές και πολύπλοκες οι μεταβιβάσεις

Έρχεται το χρηματιστήριο... ενέργειας

Έρχεται το χρηματιστήριο... ενέργειας

04:23 6/11/2017

Μέχρι το τέλος του έτους ο σχετικός νόμος στη Βουλή

Έρχεται «χαράτσι» για όσους νοικιάζουν ακίνητα μέσω Airbnb

Έρχεται «χαράτσι» για όσους νοικιάζουν ακίνητα μέσω Airbnb

04:21 6/11/2017

Όλο το σχέδιο

Ένα βήμα πιο κοντά σε ένα καθολικό εμβόλιο για τη γρίπη

Ένα βήμα πιο κοντά σε ένα καθολικό εμβόλιο για τη γρίπη

04:17 6/11/2017

Προστασία από όλα τα στελέχη του ιού

Ανακαλύφθηκε νέος Μεγάλος Πίθηκος

Ανακαλύφθηκε νέος Μεγάλος Πίθηκος

04:14 6/11/2017

Πρόκειται για ένα είδος ουρακοτάγκου που κινδυνεύει με εξαφάνιση

Paradise Papers: Σεισμός για παγκόσμιο σκάνδαλο 8 τρισ. ευρώ

Paradise Papers: Σεισμός για παγκόσμιο σκάνδαλο 8 τρισ. ευρώ

04:11 6/11/2017

Εμπλέκει από την Ελισάβετ έως τη Siemens, αγγίζει Τραμπ και Πούτιν

Μακελειό σε εκκλησία στο Τέξας με 26 νεκρούς

Μακελειό σε εκκλησία στο Τέξας με 26 νεκρούς

04:09 6/11/2017

Νεκρός ο δράστης

Εμφανίστηκε και πάλι η κόκκινη παλίρροια στον Θερμαϊκό

Εμφανίστηκε και πάλι η κόκκινη παλίρροια στον Θερμαϊκό

03:58 6/11/2017

κόκκινες κηλίδες στην επιφάνεια της θάλασσας

Έτοιμο να εκραγεί το μεγαλύτερο ηφαίστειο της Ισλανδίας

Έτοιμο να εκραγεί το μεγαλύτερο ηφαίστειο της Ισλανδίας

03:54 6/11/2017

το Μπάρδαρμπουνγκα

Κλασικά Έπιπλα