Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Πρόσληψη 6 εργατών στα κοιμητήρια Καλαμαριάς

Πρόσληψη 6 εργατών στα κοιμητήρια Καλαμαριάς

17:51 24/5/2018

Κατεβάστε την αίτηση

Σαββατοκύριακο με μουσικές εκδηλώσεις του Δημοτικού Ωδείου Καλαμαριάς

Σαββατοκύριακο με μουσικές εκδηλώσεις του Δημοτικού Ωδείου Καλαμαριάς

17:38 24/5/2018

στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη»

Καλαμαριά - Δράσεις για την εβδομάδα περιβάλλοντος

Καλαμαριά - Δράσεις για την εβδομάδα περιβάλλοντος

17:32 24/5/2018

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Φιλικό με ιερό σκοπό στην Καλαμαριά

Φιλικό με ιερό σκοπό στην Καλαμαριά

04:06 24/5/2018

για ενίσχυση του Φώτη Φολτόπουλου

Καλαμαριά - Κλάπηκε αυτοκίνητο μπορείς να βοηθήσεις;

Καλαμαριά - Κλάπηκε αυτοκίνητο μπορείς να βοηθήσεις;

03:46 24/5/2018

Toyota carina

Έρχονται αλλαγές στα capital controls

Έρχονται αλλαγές στα capital controls

02:11 24/5/2018

Ελληνική Ένωση Τραπεζών

Οκτώ Έλληνες στους επιστήμονες με τη μεγαλύτερη ερευνητική επιρροή

Οκτώ Έλληνες στους επιστήμονες με τη μεγαλύτερη ερευνητική επιρροή

02:09 24/5/2018

«Highly Cited Researchers (h>100)»

Πανελλήνιες: Ποιοι θα λάβουν 350 ευρώ για την κάλυψη των εξόδων τους

Πανελλήνιες: Ποιοι θα λάβουν 350 ευρώ για την κάλυψη των εξόδων τους

02:04 24/5/2018

ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

«Ξέπλεναν» τα κέρδη από τα αντικαρκινικά φάρμακα σε διαμάντια!

«Ξέπλεναν» τα κέρδη από τα αντικαρκινικά φάρμακα σε διαμάντια!

01:58 24/5/2018

Σύλληψη και αποκαλύψεις

Αποκαλύψεις για το πού κατέληγαν τα χρήματα της Unicef

Αποκαλύψεις για το πού κατέληγαν τα χρήματα της Unicef

01:29 24/5/2018

νυχτερινά κέντρα, πλακάκια και ασημένια κηροπήγια

Κλασικά Έπιπλα