Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Έξι νεκροί στην Ελλάδα την «πανευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς θανατηφόρο τροχαίο»

Έξι νεκροί στην Ελλάδα την «πανευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς θανατηφόρο τροχαίο»

16:07 22/9/2017

Πανελλαδικός Σύλλογος SΟS Τροχαία Εγκλήματα

231 θέσεις εργασίας στον Ιδιωτικό Τομέα στην Ελλάδα

231 θέσεις εργασίας στον Ιδιωτικό Τομέα στην Ελλάδα

15:21 22/9/2017

22/09/2017

Τραγωδία στο Μετρό - Άνδρας ανασύρθηκε νεκρός από τις ράγες

Τραγωδία στο Μετρό - Άνδρας ανασύρθηκε νεκρός από τις ράγες

15:12 22/9/2017

στον σταθμό Πανεπιστήμιο

Αγιασμός στον Απόλλωνα Πόντου

Αγιασμός στον Απόλλωνα Πόντου

14:57 22/9/2017

καλεί τους φιλάθλους του

Πώς θα κερδίσετε 1.000 ευρώ με τη λοταρία των αποδείξεων

Πώς θα κερδίσετε 1.000 ευρώ με τη λοταρία των αποδείξεων

14:47 22/9/2017

Από τον Οκτώβριο τίθεται σε εφαρμογή

Έρχονται 3 προγράμματα για 40.000 άνεργους νέους

Έρχονται 3 προγράμματα για 40.000 άνεργους νέους

14:44 22/9/2017

Πρόκειται να ξεκινήσουν μέσα στο φθινόπωρο

Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα 2017: Κάνε εδώ την αίτηση σου!

Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα 2017: Κάνε εδώ την αίτηση σου!

14:40 22/9/2017

Δείτε αναλυτικά!

Επιδότηση 350 ευρώ για τα μπλοκάκια που θα μπουν σε μισθολόγιο

Επιδότηση 350 ευρώ για τα μπλοκάκια που θα μπουν σε μισθολόγιο

14:36 22/9/2017

Υπουργείο Εργασίας

Η γιορτή της μπίρας επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη!

Η γιορτή της μπίρας επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη!

14:35 22/9/2017

Oktoberfest

ΟΑΣΘ: Με μισό εισιτήριο και χωρίς πάσο η μετακίνηση για όσους είναι κάτω των 18

ΟΑΣΘ: Με μισό εισιτήριο και χωρίς πάσο η μετακίνηση για όσους είναι κάτω των 18

14:23 22/9/2017

θα ισχύσει από τη στιγμή που θα εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση

Κλασικά Έπιπλα