Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Αλλαγές στους λογαριασμούς ΔΕΗ και στις προϋποθέσεις ένταξης στο Κοινωνικό Τιμολόγιο

Αλλαγές στους λογαριασμούς ΔΕΗ και στις προϋποθέσεις ένταξης στο Κοινωνικό Τιμολόγιο

12:59 20/10/2017

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑΘΑΚΗ

Ανοιχτές παραμένουν 13.805 επιδοτούμενες θέσεις ανέργων

Ανοιχτές παραμένουν 13.805 επιδοτούμενες θέσεις ανέργων

12:54 20/10/2017

δύο προγραμμάτων

Ποιοι δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα των 1.000 ευρώ

Ποιοι δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα των 1.000 ευρώ

11:50 20/10/2017

αντίδραση των δανειστών

Φεύγει ο ΕΝΦΙΑ έρχεται ο ΦΜΑΠ!

Φεύγει ο ΕΝΦΙΑ έρχεται ο ΦΜΑΠ!

11:33 20/10/2017

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΟΣΟΙ «ΕΣΠΑΣΑΝ» ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Αυτοί είναι οι 34 δήμοι που θα γίνουν 7.685 προσλήψεις

Αυτοί είναι οι 34 δήμοι που θα γίνουν 7.685 προσλήψεις

11:24 20/10/2017

ΟΑΕΔ

6.667 ΜΟΝΙΜΕΣ θέσεις εργασίας σε δήμους σε όλη την Ελλάδα

6.667 ΜΟΝΙΜΕΣ θέσεις εργασίας σε δήμους σε όλη την Ελλάδα

11:15 20/10/2017

Δείτε ΠΟΥ

Δύο καθαριστές ζητά ο δήμος Εορδαίας

Δύο καθαριστές ζητά ο δήμος Εορδαίας

10:16 20/10/2017

Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου

Το Μουσείο Ύδρευσης ανοίγει τις πόρτες του σε μαθητές

Το Μουσείο Ύδρευσης ανοίγει τις πόρτες του σε μαθητές

10:11 20/10/2017

δωρεάν ειδικά προγράμματα

Στα ροζ θα φωτιστεί το Βυζαντινό Τείχος!

Στα ροζ θα φωτιστεί το Βυζαντινό Τείχος!

09:23 20/10/2017

και η Πολιτιστική Γειτονιά για τον καρκίνο του μαστού

 Θεσσαλονίκη: Κλειστά τα καταστήματα στις 26 Οκτωβρίου

Θεσσαλονίκη: Κλειστά τα καταστήματα στις 26 Οκτωβρίου

09:19 20/10/2017

Υποχρεωτική αργία για τα καταστήματα σε επτά δήμους

Κλασικά Έπιπλα